Over Ben Vastgoedbeheer

Ben Vastgoedbeheer is een zusterbedrijf van Ben Housing en Ben Vastgoed.

Vanuit Ben Housing is Ben Vastgoedbeheer ontstaan. Steeds vaker kregen wij de vraag van relaties om het administratieve en technische beheer van hen uit handen te nemen.

Wij merkten, en merken dit nog steeds, dat de meeste vastgoedbeleggers ontzorgt willen worden op dit vlak, vaak omdat men het te druk heeft met hun eigen business.

Ben Vastgoedbeheer is goed in het ofwel administratief als technisch beheren van vastgoed, hoofdzakelijk woningen. Daarnaast begeleiden we kleine en grote renovaties met als doelstelling de woningen verhuur- of verkoopklaar te maken. Wij adviseren hierin, maken 3D tekeningen om zodoende onze relaties goed te informeren over wat wel en niet werkt in de huidige woningenmarkt.

Met regelmaat meubileren wij eengezinswoningen, appartementen, studio’s en kamers om in te spelen op de internationale markt binnen Rotterdam, zoals expats en internationale studenten.

Uitbesteden van het vastgoedbeheer kan voor u een fiscaal voordeel zijn

Wanneer vastgoed privé gekocht wordt, kunnen de inkomsten die U uit het vastgoed verkrijgt vallen in Box 1 of in Box 3. In Box 1 zijn de huurinkomsten en de waardestijging belast tegen het inkomstenbelasting tarief; dat kan oplopen tot 52% (kosten zijn dan wel aftrekbaar). In Box 3 zijn de waardestijging en de huur niet belast, maar uw vermogen wel. (de woz waarde van het pand minus eventuele leningen). De meeste privé beleggers kiezen voor Box 3 omdat dan de waardestijgingen onbelast zijn. Het is voor U van belang wanneer U als Box 3 aangemerkt wil worden, dat U zelf geen arbeid verricht voor het betreffende vastgoed. Doet U dit wel, dan zullen de inkomsten vanuit het vastgoed worden belast.

Als u woningen in privé heeft dan is het in elk geval verstandig om het vastgoedbeheer van uw vastgoed uit handen te geven.

Bent U op zoek naar een vastgoedbeheerder, wilt U meer informatie hierover?

Wij maken graag een afspraak met U om met U de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op